Цената на златото отбеляза исторически връх

Пазарите са настръхнали от кризата в Близкия изток

18.10.2024 | 07:33 Редактор:
Стойността на златото се увеличи с около 30% от началото на годината.
Стойността на златото се увеличи с около 30% от началото на годината.

Цените на златото достигнаха нов рекорд, надминавайки 2700 долара. Търговците се насочиха към златото заради нарастващата геополитическа несигурност, особено в Близкия изток, след като Израел ликвидира лидера на "Хамас" Яхия Синуар.

В началото на азиатската търговия златните кюлчета отбелязаха исторически връх от 2 704,89 долара, надминавайки предишния рекорд от 2 688,83 долара, постигнат ден по-рано.

Пазарите са настръхнали от кризата в Близкия изток, където Израел се сражава с "Хамас" и с "Хизбула".

Стойността на златото се увеличи с около 30% от началото на годината - заради действията на централните банки за намаляване на лихвените проценти, което прави актива по-привлекателен за инвеститорите, информира БГНЕС.

Притесненията относно продължителната война в Украйна допълнително засилиха желанието за по-сигурни инвестиции.

Снимка: Pexels


1
1 rate up comment rate down comment 0
Горанов
преди 1 час
Огромен тласък на покачването на цената на златото даде решението на Байдън да опрости студентските кредити. Така в младите хора рязко се появиха много пари, които те побързаха да инвестират в злато, защото са умни и знаят че това решение на Байдън ще доведе до още по-голяма инфлация. А най-доброто решение за спасението от инфлацията е инвестицията в злато. Сигнализирай за неуместен коментар