fallback

Мнимата българска лекарка сбъдвала детската си мечта на гърба на пациенти

Признала е вината си и е осъдена на 12-месечна пробация

15.10.2024 | 15:10 Автор: Толя Стоянова

Съд във Великобритания наказа с едногодишна пробация 19-годишна българка от малцинствата, която се е преструвала на лекар в болницата "Ийлинг". Младата жена е лекувала пациенти, без да има необходимото медицинско образование, защото "сбъдвала детската си мечта".

Кремена Здравкова посетила болницата "Ийлинг" през април тази година. Тя се представила за доктор Кристина и облечена в бяла престилка, с медицински слушалки и ръкавици на ръцете, успяла да заблуди всички в болницата, че е лекар.

Младата жена дори впръскала неизвестно вещество със спринцовка в гърлото на пациент, разказва британският вестник "Сън". След като се върнала няколко дни по-късно, отново облечена в докторска престилка, тя била разкрита и арестувана от полицията.

Осъществила мечтата си да бъде лекар

Пред съда адвокатът ѝ Хари Старланд е подчертал, че да бъде лекар била детската ѝ мечта.

"Госпожица Здравкова се е държала по състрадателен и грижовен начин. Тя се е погрижила за пациента, успокоила го, подала му е кърпичка и е избърсала лицето му. Тя е осъществила мечтата си да бъде лекар", разказа Старланд.

Пред съда 19-годишната Кремена Здравкова е признала вината си и е осъдена на 12-месечна пробация със забрана да посещава болнични заведения в Обединеното кралство.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Свят
fallback