Въоръжени откриха огън в Марсилия

Стрелбата е била в квартал Кастелан- един от районите, популярен с разпространението на наркотици

09.02.2015 | 14:00 Редактор: Мариета Иванова
Въоръжени откриха огън в Марсилия

Петима мъже с маски на лицата бронежилетки са открили стрелба в Марсили, съобщи представителят на местната полиция Жан-Мари Алеман, цитиран от ТАСС. От органите на реда не изключват стрелците да са били и повече. По предварителна информация няма жертви или пострадали.

След получения сигнал за стрелба в квартал Кастелан, един от райони, популярен с разпространението на наркотици, на място е пристигнал ръководителят на службата за сигурност Буш дю Рон. Срещу служителите на реда е била открита стерлба, включително и срещу началника на полицията в Марсилия Пиер-Мари Бурникел, но той не пострадал.

Районът е отцепен. Води се операция по обезвреждане на нападателите.

На посещение в Марсилия за днес е планирано да пристигнат френският премиер Манюел Валс и мистърът на вътрешните работи Бернанр Казньов. От полицията не изключват стрелбата да е планирана заради посещението на премиерa и вътрешния министър.

Според друга версия, цитирана от "Фигаро", стрелбата може да е разчистване на сметки между два враждуващи наркоклана, оспорващи си контрола върху място в квартала за разпространение на наркотици, предава БТА.