fallback

Наводнения във Венеция по време на годишния карнавал

Bloomberg с горещи кадри от цял свят - нови данни за катастрофата в Тайпе, протести в Хаити и Венеция под вода

09.02.2015 | 12:13 Автор: Виктория Крумова

Пим Фокс, Bloomberg: Днешните горещи кадри, в които видеото е историята: В Тайван, където спасителните екипи разшириха търсенето на тела и останки от катастрофата на TransAsia. Разследващите съобщават, че анализ на черните кутии показва, че е засечен предупредителен сигнал от един от двигателите секунди след излитането. Горивото е било спряно ръчно от другия двигател секунди по-късно. Това е първото доказателство за случилото се със самолета през четирите минути между излитането и разбиването му. Потвърдена е смъртта на поне 35 от 58-те пътници на борда.

Още по темата

В Хаити, където стотици протестиращи срещу правителството се сблъскаха с полицията по време на похода им до столицата Порт о Пренс Протестиращите настояват за по-голямо намаление на цените на горивата, въпреки че правителството и синдикатите по-рано постигнаха споразумение по въпроса. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата. За утре се планира още по-мащабен протест.

Още по темата

Във Венеция се борят с наводнения. Градът е свикнал с тях по това време на годината, но сега се сблъскват с по-високи от обикновено нива на водата. Годишният карнавал във Венеция също започна миналия уикенд и ще продължи до 17 февруари.

 

fallback
Още от Свят
fallback