fallback

Откриха обезглавени тела на път в Мексико

Ясна индикация за участие на наркокартели

14.10.2024 | 16:22 Автор: Тодор Петров

В Мексико откриха обезглавените тела на петима мъже бяха открити на път. Това се е случило в район, контролиран от могъщия картел Ново поколение в Халиско, събщава BBC.

Полицията е извикана на път близо до град Охуелос, щата Халиско, в неделя сутринта, след като найлонови торбички, съдържащи останките, са били забелязани от шофьори.

Съдебни експерти се опитват да идентифицират жертвите. Жестокостта на убийствата и изхвърлянето на телата на обществено място са ясни индикации за участие на наркокартели.

Войски от националната гвардия също присъстват на местопроизшествието. Все още не може да се установи възрастта на нито една от жертвите и е започнато разследване, пише още изданието.

В Халиско тази година официални данни показват, че 1415 души са били убити между януари и септември. Повече от 30 000 души биват убивани всяка година в Мексико, което е едно от най-високите нива на убийства в света. Миналата седмица кметът на мексикански град, засегнат от насилие с наркотици, беше убит по-малко от седмица след встъпването си в длъжност, пише dnes.bg.

Алехандро Аркос беше убит в Чилпансинго, град с около 280 000 жители в югозападния щат Гереро. Откакто правителството за първи път започна да използва мексиканската армия срещу картелите през 2006 г., стотици хиляди хора бяха убити, а десетки хиляди други изчезнаха.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback