Жертви и тежко ранени след атака с дронове на "Хизбула" в Израел

Израелски танкове са обстрелвали части от квартал "Шейх Радуан" в град Газа

14.10.2024 | 09:20 Редактор:
Тежко ранените са израелски войници.
Тежко ранените са израелски войници.

"Хизбула" атакува с дронове база в близост до Бинямина в Северен Израел. При нея са загинали четирима израелски войници, а седем са тежко ранени.

Ливанската шиитска организация пое отговорност за атаката, при която бяха ранени и десетки жители на северния израелски град, като заяви, че "рояк" дронове е бил изпратен срещу тренировъчна база на израелската армия южно от Хайфа в отговор на израелските въздушни удари от четвъртък, които отнеха живота на 22-ма души в Бейрут.

От мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан съобщиха, че вчера два израелски танка са нахлули в базата им в Рамия, като съборили главната порта. След това израелски военни поискали да бъдат изгасени светлините, а малко по-късно последвала стрелба в района. Според Израелските сили за отбрана, танковете навлези в базата, за да евакуират двама войници, ранени след взрив на противотанков снаряд.

Трима души са загинали и 40 са били ранени тази нощ при израелски въздушен удар в град Деир ал Балах в Ивицата Газа. Запалили са се палатки на палестински бежанци, разпънати в двора на болницата "Ал Акса". Израелските военни заявиха, че са атакували команден център на "Хамас", разположен в медицинския комплекс, информира БНР.

Израелски танкове са обстрелвали части от квартал "Шейх Радуан" в град Газа, където много семейства са били принудени да напуснат домовете си. Израелските сили блокирали придвижването от Бейт Ханун, Джабалия и Бейт Лахия до град Газа, като пропускат само семейства, изпълняващи нареждането за евакуация.

Снимка: БГНЕС