fallback

Без ток и гориво: Затруднено е възстановяването от стихията "Милтън"

Паднали дървета по пътищата и наводнения пречат на функционирането на инфраструктурата

13.10.2024 | 16:52 Автор: Беатрис Младжова

След щетите, нанесени от ураганите "Хелен" и "Милтън", хората във Флорида са изправени пред трудната задача да се възстановят от пораженията, но на мнозина им липсва електричество и гориво, за да го направят.

Насред блокирани пътища от паднали дървета и наводнения, доставчиците на гориво и енергийните компании работят, за да възстановят функционирането на инфраструктурата на ежедневния живот, а полицията подпомага усилията за възстановяване, като осигурява ескорт на цистерни с гориво, които се опитват да достигнат до най-нуждаещите се.

Проблем с недостига на гориво

Бензиностанциите все още чакат гориво: Малко под 30% от бензиностанциите в щата нямат гориво в началото на неделя, според уебсайта за мониторинг GasBuddy.com.

В силно засегнатия район на Тампа, Санкт Петербург, повече от три четвърти от станциите - 77% са без гориво. В района на Сарасота без гориво са 62%. Повече от 37,3 милиона галона гориво е доставено на пристанищата на Флорида, според директора на щатския отдел за управление на извънредни ситуации Кевин Гътри.

"В момента разполагаме с ескорт от 25 магистрални патрула на Флорида, които се втурват с цистерните с гориво от пристанището и затова те се докарват, за да попълнят станциите", каза губернаторът Рон ДеСантис.

Захранването постепенно се възстановява

Малко над 950 000 засегнати останаха без захранване в целия щат според PowerOutage.us – спад от пика от близо 3 милиона. Екипи от цялата страна работят за повторното свързване на домове и предприятия към мрежата. Енергийните компании прогнозират, че повечето хора ще имат електричество до средата на седмицата, предаде CNN.

Продължаващите проблеми с наводненията възпрепятстваха възстановяването на района от бурята, каза шерифът на окръг Хилсбъро Чад Хронистър.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback