fallback

Реджеп Ердоган: Израел е ционистка терористична организация

"Геноцидът влезе в списъка на историческите позорни актове на цялото човечество", коментира турският президент

12.10.2024 | 16:46 Автор: Толя Стоянова

Тези, които поддържат ционистката терористична организация, наречена Израел, ще носят следите на този позор поколение сред поколение. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на борда на самолета си на връщане от посещения в Албания и Сърбия, цитиран от Анадолската агенция.

Той каза, че геноцидът, който се провежда в Ивицата Газа пред очите на всички, влезе в списъка на историческите позорни актове на цялото човечество. Турският лидер отбеляза, че Израел е най-реалната заплаха за регионалния и глобалния мир, а тези, които са поели отговорността да защитават мира по целия свят, трябва да сложат край на тази заплаха, предаде БТА.

Ердоган повтори тезата си, че целите на Израел надхвърлят Палестина и Ливан. Според него Израел се опитва възникналият там пожар да окаже въздействие на околността. Турският президент каза, че Анкара не може да игнорира това.

"Благодарение на турските специални служби ние държим под контрол стъпките, които е предприел или може да предприеме Израел срещу Турция", добави турският президент.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback