20 души са загинали при израелски удари в Ивицата Газа

Продължава операцията и в Южен Ливан

12.10.2024 | 15:41 Редактор:
Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където препоръча евакуация на жителите на 22 села.
Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където препоръча евакуация на жителите на 22 села.

Загинали са 20 души при израелски атаки в северната част на Ивицата Газа, съобщиха палестинските здравни власти, контролирани от "Хамас". Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където препоръча евакуация на жителите на 22 села.

Палестинските власти в Газа съобщиха, че от началото на израелската военна операция в палестинския анклав през октомври миналата година са загинали над 42 000 души. 49 са жертвите за последното денонощие.

Председателят на иранския парламент Мохамад Багер Галибаф пристигна в ливанската столица Бейрут. Той заяви, че целта му е да предаде на ливанския народ послание на солидарност. Ливанските власти съобщиха, че при израелски атаки в центъра на Бейрут в четвъртък са убити 22 цивилни. Световни лидери осъдиха атаките срещу мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан от израелските сили след втори инцидент в рамките на 48 часа, предаде БНР.

Израел предприе миналата седмица сухопътна операция на ливанска територия срещу "Хизбула". Групировката обстрелва Северен Израел през границата от 7 октомври миналата година. Тогава палестинското движение "Хамас" извърши нападение срещу Израел, който отвърна с масирана офанзива в Газа, а после и в Ливан.

Снимка: БГНЕС