fallback

Русия атакува Запорожка област цели 425 пъти за едно денонощие

Един убит и 11 ранени при украински атаки в Белгородска област

12.10.2024 | 08:40 Автор: Тодор Петров

Украинската Запорожка област е била атакувана от Русия цели 425 пъти през изминалото денонощие. Войските на Москва са взели на прицел 11 населени места в региона, предаде Укринформ, позовавайки се на информация от началника на Запорожката областна военна администрация Иван Федоров.

Две жени, съответно на 55 и на 22 години, и 11-годишно момиче са били ранени при нападение в град Запорожие. При удара те са били в дома си, който е разрушен. В град Запорожие са отекнали редица мощни експлозии тази нощ.

Руските сили са атакували с 205 дрона и са изстреляли 198 артилерийски снаряда, се допълва в информацията. Най-малко 30 жилищни сгради са били разрушени в Запорожка област през изминалите 24 часа, информира още Укринформ.

В същото време губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи днес за един убит и 11 ранени при украински атаки в граничния руски регион вчера, предаде ТАСС. Пострадалите са цивилни.

Гладков съобщи малко по-късно за трима ранени при украинска атака с дрон в село Устинка в Белгородска област. Състоянието на пострадалите, които са били транспортирани в болница в Белгород, се оценява като средно тежко, предаде БТА.

Нанесени са щети на няколко жилищни сгради в град Кубан при украинска атака с дронове през нощта. Няма пострадали хора.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback