fallback

Адвокатите на Пъф Деди: Опитват се да разрушат репутацията му

Според тях записът с насилие на рапъра е публикуван целенасочено

11.10.2024 | 15:51 Автор: Беатрис Младжова

Aдвокатите на Шон "Диди" Комбс правят всичко по силите си да обърнат нещата в негова полза по делото за проституция, сексуален трафик и изнудване. След като не успяха да измъкнат клиента си под гаранция на два пъти, сега те отвърнаха на атаката с атака, обвинявайки американското правителство в разрушаване на репутацията на рапъра. Според тях, записът с физическото насилие от страна на Диди срещу бившата му приятелка Каси е бил публикуван в медиите целенасочено, за да се настрои публиката.

54-годишният Комбс беше арестуван в понеделник, 16 септември, в 20:25 часа местно време. Той получи обвинения в сексуален трафик, рекет и транспорт с цел проституция. В момента очаква делото си в ареста в Бруклин.

Запис с насилие

Пет месеца преди ареста му от CNN пуснаха запис от охранителни камери в хотел, показващ как Каси излиза от стая, бягайки към асансьора. След малко по петите ѝ тръгва Комбс, който я настига, хвърля я на пода, рита я и я влачи за косата през целия коридор. Клипът е от 2016 година и доказва думите на Каси, която беше първата, обвинила бившия си приятел в насилие. Двамата постигнаха споразумение извън съда преди записът да бъде публично достояние.

В нови съдебни документи, цитирани от списание "People", правният екип на Диди твърди, че правителството е пуснало видеото с цел да разруши репутацията на клиента им. Адвокатите призоваха Южния окръг на Ню Йорк да разследва предполагаемите нарушения на правителството, по-специално по отношение на незаконни изтичания на данни, които водят до увреждането на личността на Диди още преди началото на процеса.

Те твърдят, че Министерството на вътрешната сигурност (DHS) стои зад изтичането на информация, което "наруши правото на г-н Комбс на справедлив процес". 

Твърдения за несправедлив процес

Заедно с ново изслушване, адвокатите поискаха разкриване на имейли, документи и записи, които правителството, включително DHS, имат за изтичането на информация, както и заповед за блокиране на правителствения персонал да споделя какъвто и да е материал, свързан със случая, с медиите.

Неговите адвокати твърдят в изявлението, че "схемата на правителството" е попречила на Комбс да има справедлив процес поради предполагаеми неверни изявления, направени от DHS пред пресата. Те цитираха обиските от март 2024 г., извършени в домовете на Комбс в Лос Анджелис и Маями от агенти за разследване на вътрешната сигурност, където синовете му, Крисчън и Джъстин бяха оковани с белезници и се твърди, че са "манипулирани от федерални агенти с автомати".

Те също така посочиха кадрите от 2016 г., които нарекоха "най-фрапиращия пример" за предполагаемото изтичане.

Адвокатите на Комбс уточниха, че не вярват, че прокуратурата на САЩ случайно е пуснала каквато и да е информация. "По-скоро твърдим, че фалшивите медийни изявления и изтичането на информация от голямото жури", подробно описано в изявлението "са били планирани и изпълнени от DHS". Тъй като страните разработват повече информация в това отношение, съдът ще види, че защитата многократно се свързва с прокурорите и заявиха по същество, че техните агенти изпускат информация на пресата", пишат те, добавяйки, че течовете са продължили, след като Комбс е бил в ареста.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС  

fallback
Още от Свят
fallback