Дете и мъж оцеляха по чудо при кошмарни ситуации след урагана "Милтън"

Най-малко шестима души са загинали заради стихията

11.10.2024 | 07:34 Редактор:

Спасителните екипи продължаваха през целия ден да изкарват жители на Флорида изпод развалините, останали след урагана "Милтън". Бурята връхлетя крайбрежните населени места, където направи на парчета домове, задръсти улиците с кал и породи десетки смъртоносни торнада. Най-малко шестима души са загинали.

Сред най-драматичните спасявания е това, при което служители на окръг Хилсбъро откриха 14-годишно момче, плуващо върху парче ограда, и го изтеглиха на лодка.

С хеликоптер на американската брегова охрана пък спасиха мъж, който се държал за кутия за лед в Мексиканския залив, след като лодката му закъсала през нощта в побеснелите от урагана "Милтън" води.

Мъжът се е намирал на борда на риболовен катер, който изпаднал в безпомощно състояние в сряда край Мадейра Бийч, Флорида, часове преди ураганът да достигне сушата. Мъжът успял да се свърже по радиото с бреговата охрана в близкия Сейнт Питърсбърг, преди контактът да бъде изгубен около 18:45 ч.

"Този човек оцеля при кошмарен дори за най-опитния мореплавател сценарий", заяви служителят на бреговата охрана Дана Грейди, цитиран от БТА.

На видео се вижда как водолаз от бреговата охрана е спуснат от хеликоптер и плува до мъжа, за да го вдигне.

Снимка: БГНЕС