BBC: Ураганни ветрове по цял свят и температури от над 400 градуса?

Мат Тейлър написа в публикация в X, че няма място за тревога

10.10.2024 | 22:04 Редактор:
Грешка в уебсайта и приложението на BBC Weather.
Грешка в уебсайта и приложението на BBC Weather.

Грешка в уебсайта и приложението на BBC Weather доведе до неправилни прогнози за ураганни ветрове в Обединеното кралство и по целия свят. Графиките на приложението показват очаквани скорости на вятъра от 13 508 мили в час в Лондон и 5 293 мили в час в Рим - далеч повече от истински ураган като "Милтън", който удари Флорида през нощта на 10 октомври.

Сред погрешно показаните температури са и тези от 404 градуса в Нотингам, 384 градуса в Ню Йорк и 378 градуса в Сидни. От BBC Weather съобщиха, че са наясно с проблема с данните на доставчик от трета страна и че работят усилено за отстраняването му.

Водещият на ВВС Мат Тейлър написа в публикация в X, че няма място за тревога.

"Не се тревожете, хора - ураганът "Милтън" не е стигнал до нас в Обединеното кралство! Имало е срив в данните между нашите доставчици и приложението/онлайн. Хората работят по разрешаването на проблема", успокои той.

"Упс, не се притеснявайте от някои от данните на нашето приложение BBC Weather тази сутрин. Бъдете сигурни, че няма да има ветрове със скорост 14408 мили в час, ураганни ветрове или нощни температури от 404 градуса", написа водещият Саймън Кинг, цитиран от "Фокус".

Снимка: BBC Weather