Путин отчете опити за задържане на развитието на Русия

Не се готвим да воюваме с никой, готвим се да сътрудничим с всички, заяви държавният глава пред независимите синдикати в страната

07.02.2015 | 17:44 Редактор: Мариета Иванова
Путин отчете опити за задържане на развитието на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин отчете опити за задържане на развитието на Русия и консервиране на еднополюсен мир, начело със САЩ, предава ТАСС. По думите на руския държавен глава подобен сценарий изобщо не устройва Москва.

Война, слава Богу, няма. Но има опит за задържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се „замрази” създадения през последните десетилетия след разпадането на Съветския съюз световен ред, начело с един безусловен лидер, който иска да остане в качеството на такъв. Остава впечатлението, че на него му се полага всичко, а на други е позволено това, което той разреши и само в неговите интереси,” заявил Путин на конгреса на Федерацията на независимите синдикати на Русия.

Той подчертал още, че „такъв световен ред никога не е устройвал Русия”.

„Ако на някой му харесва да живее в условия на частична окупация- ние няма да го правим. Но и да воюваме с никой не се готвим, ние ще сътрудничим с всички,” отбелязал още Путин.

„Тези опити, които се правят, в това число и с помощта на т.нар. санкции, в крайна сметка мисля, че няма да донесат радост на никой,” коментира държавният глава.- „А по отношение на такава страна, като нашата, точно те не могат да бъдат ефективни, въпреки че имат определена вреда и ние сме длъжни да разберем, че сме длъжни да повишим нивото на сувернитета, в това число и на икономическия”.

Путин признал, че без сътрудничество с профсъюзите и рабещите не невъзможно да бъде извървяван успешно този път.