fallback

Отмениха 24-часовата стачка на машинисти на влакове в Гърция за утре

Исканията им бяха свързани с безопасността и по-добри условия на работа

09.10.2024 | 19:53 Автор: Беатрис Младжова

Прекратиха 24-часовата стачка, обявена от Всегръцкия синдикат на машинистите на влаковете за утре. Мобилизацията беше счетена за злоупотреба след обжалване от Hellenic Trains в съда.

Отбелязва се, че исканията на машинистите не включват никакви финансови въпроси, а само такива, които са свързани с решаването на критични въпроси за безопасността и модернизацията на железницата.

"Безопасността при транспортиране е отговорност на всеки" - под това мото машинистите в Гърция бяха обявили стачката си, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

А по-рано машинистите изпратиха и исканията си:

- Надграждане на мерките за безопасност: Изискваме незабавно и универсално действие на дистанционно управление и светлинна сигнализация в цялата мрежа, за да избегнем още един трагичен влаков инцидент като този в Темпе, който отне живота на работници и пътници.

- Завършване на работите по инфраструктурата и надстройката: Необходимо е спешно завършване на  светлинни сигнали и системи за дистанционно управление, които ще осигурят безпроблемната и безопасна работа на влаковете.

- Поддръжка на железопътната мрежа: Текущата поддръжка на железопътната инфраструктура е от основно значение за безопасното функциониране на линиите и намаляването на рисковете.

- Разчистване на мрежата от естествени препятствия: Настояваме за незабавно разчистване на железопътната мрежа от стволове на дървета и други естествени препятствия, които представляват сериозен риск за работниците и пътниците и ограждането на железопътната инфраструктура така, че пешеходците да не могат лесно да навлизат в нея и особено в градската тъкан.

- Инвестиции в нов подвижен състав: Особено по крайградските линии е необходимо да се инвестира в нови влакове, за да се гарантира качеството и безопасността на пътуването.

"Молим за подкрепата на гражданите, защото без нея железницата не може да съществува. Сътрудничеството на всички е от съществено значение, за да се гарантира, че мрежата продължава да служи на обществеността, без да излага на риск живота на работниците и пътниците", се казва в съобщението.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback