fallback

Извънредно положение в Брянска област след взривен оръжеен склад

Там се съхраняват боеприпаси за ракети и артилерийски оръжия

09.10.2024 | 14:12 Автор: Толя Стоянова

Русия обяви извънредно положение в Брянска област, където Украйна твърди, че е ударила оръжеен склад през нощта. Украинските военни информираха, че са ударили склад, в който се съхраняват боеприпаси за ракети и артилерийски оръжия, включително доставени от Северна Корея, както и управляеми авиационни бомби.

Русия и Северна Корея отричат да са прехвърляли оръжия между двете страни, но обещаха да засилят военните си връзки. Министерството на извънредните ситуации в Брянск заяви, че положението е под контрол, като не споменава за оръжеен склад.

Областният управител Александър Богомаз каза в Telegram, че руските сили за противовъздушна отбрана са прихванали и унищожили 24 дрона над Брянск през нощта, предаде БГНЕС. Брянска област граничи с Беларус, Украйна и руската Курска област, където Москва се бори за изтласкване на украинските войски от август.

Миналия месец атака на украински дрон в руската Тверска област, западно от Москва, предизвика мащабен взрив в голям оръжеен склад и принуди хората да избягат от близкия град.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback