fallback

Мъж прекъсна пресконференция на Виктор Орбан като крещеше на унгарски

Охраната бързо го арестува

08.10.2024 | 21:33 Автор: Елеонора Танева

Мъж нахлу и внесе хаос по време на пресконференция в Европейския парламент, давана от унгарския премиер Виктор Орбан. На кадри в социалните мрежи се вижда как той влиза и започва да крещи на унгарски език, а охраната скоро овладява ситуацията и го извежда от залата.

Според местните медии това е членът на унгарската демократична коалиция Мартон Джекички. След инцидента Орбан коментира, че унгарският е директен език и че комуникацията може да бъде груба.

В рамките на пресконференцията Орбан заяви, че приемането на България и Румъния в сухопътния Шенген продължава да бъде в дневния ред на Унгарското председателство на Съвета на ЕС. Той подчерта, че унгарското председателство не е далеч от решение по въпроса. Орбан посочи още, че само една държава е против, визирайки Австрия, но припомни, че решението трябва да се вземе с единодушие.

"Аз правя всичко възможно да убедя всички да пуснат българите и румънците, защото това е голямо предимство или би било голямо предимство за ЕС", каза Орбан.

Унгарският премиер смята, че двете страни защитават добре външните граници на ЕС.

"Ако не сме доволни как се справят, трябва да им дадем още много пари, за да подсилят външните граници на ЕС", коментира той. По думите му няма никакъв смисъл между Румъния и Унгария да има шенгенска граница. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback