Американски заложник на ИД е загинал при удари на йордански военни самолети

ИД публикуваха снимки на предполагаемата атака

06.02.2015 | 20:02 Редактор: Ирина Георгиева
Американски заложник на ИД е загинал при удари на йордански военни самолети

Бунтовници от ИД твърдят, че жена, заложник от САЩ е убита при йорданска въздушна атака в Ракка, Сирия, съобщава BBC.

Държавният департамент на САЩ заяви, че не може да потвърдят съобщението, но "хората работят". От ИД публикуваха снимки на предполагаемата атака в сайта си, но те не са проверени все още.

Жената е идентифицирана като Кайла Джийн Мюлър. Тя била убита по време на петъчните мюсюлмански молитви при бомбардировка, която атакувала едно и също място в течение на цял час. Публикувани са кадри от обекта - полуразрушена триетажна сграда, под чиито развалини била погребана американката, пише БТА

Мълър е хуманитарна работничка. Американските власти не са разкривали досега самоличността на заложничката от съображения за нейната сигурност. Публикация в американския печат от май 2013 г. разказва, че младата жена от Прескот, Аризона, работи в лагерите за сирийски бежанци в Турция за международната организация за хуманитарна помощ "Подкрепа за живот" (Support to Life).

От Йордания потвърдиха, че са извършили въздушни бомбардировки на цели в Сирия на 6 февруари. Фокусът на атаката е именно Ракка, крепостта на ИД.

Атаките са отговор на убийството на йорданския пилот  Муас ал Касасбех.