fallback

Доналд Тръмп: Политиката на Камала Харис позволява на убийци да влизат в САЩ

"В момента в страната ни има много лоши гени", каза републиканецът

08.10.2024 | 07:03 Автор: Искра Ангелова

Републиканецът Доналд Тръмп разкритикува вицепрезидента на САЩ Камала Харис за политиката ѝ по миграцията и добави, че мигрантите имат "лоши гени", съобщи Ен Би Си.

"Когато погледнете нещата, които тя (Харис - бел,ред,) предлага, те са толкова далечни, че тя няма никаква представа. Какво ще кажете за това, че позволява на хората да идват на отворена граница, 13 000 от които са убийци", каза Тръмп, визирайки имиграционните предложения на вицепрезидента.

"Много от тях са убили много повече от един човек и сега живеят щастливо в САЩ. Знаете ли, сега един убиец, вярвам в това, го има в гените им. А в момента в страната ни има много лоши гени. В страната ни дойдоха 425 000 души, които не би трябвало да са тук, които са престъпници", подчерта републиканският кандидат-президент, цитиран от БГНЕС.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер упрекна Тръмп за "омразната му реч", като заяви, че президентът Джо Байдън и Харис "ще продължат решително да отхвърлят" подобна реторика.

"Този вид език е омразен, отвратителен, неуместен и няма място в нашата страна. Това идва от същите гнусни изказвания, които сме имали, които сме чували за мигрантите като отрова, които тровят кръвта - това е отвратително", каза Жан-Пиер.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback