Наводнения и свлачища в Индия отнеха живота на най-малко 15 души

Над 17 000 жители на 165 засегнати села бяха евакуирани в центрове за временна подкрепа

07.10.2024 | 16:33 Редактор:
Прогнозират се обилни валежи в някои части на щата.
Прогнозират се обилни валежи в някои части на щата.

Най-малко 15 са жертвите през последните 4 дни след проливни дъждове в Индия, които предизвикаха наводнения и свлачища в североизточния щат Мегхалая, съобщиха официални служители, цитирани от "Ройтерс".

Над 17 000 жители на 165 засегнати села бяха евакуирани в центрове за временна подкрепа, като метеорологичните служби прогнозират изолирани обилни валежи в някои части на щата през тази седмица, вариращи от 65 мм до 116 мм.

Седем души от едно семейство бяха погребани живи под калните маси, автомобил с двама пътници беше отнесен от наводненията, а един мъж загина на място, след като върху него е паднало дърво.

"Ситуацията вече се подобри, тъй като времето се оправи. Всички тела бяха извадени", заяви служител на щатския отдел по приходите и управлението на бедствията, цитиран от БТА.

Шест са жертвите в северните части на съседен Бангладеш. Въпреки това, официални лица също заявиха, че ситуацията се подобрява, тъй като през нощта дъждът е спрял и наводненията намаляват. Нанесени са значителни щети на реколтата, въпреки че пълният размер на щетите все още се оценява, каза служителят.

Снимка: архив БГНЕС