fallback

Терористична атака в Пакистан отне живота на най-малко двама души

Пострадали са множество пакистански работници

07.10.2024 | 08:50 Автор: Деси Николова

Китайското посолство в Пакистан издаде изявление относно терористичното нападение срещу конвой на компанията Power Generation Ltd. в Порт Касим. Според изявлението, на 6 октомври, около 23:00 часа местно време, конвоят на компанията е станал обект на терористична атака в близост до Международното летище Джинах в Карачи.

По време на атаката двама служители на китайската компания са загинали, а още 1 е бил ранен. Пострадали са и много пакистански работници. Китайското посолство и консулство в Пакистан категорично осъдиха терористичния акт, изказаха най-дълбоките си съболезнования за жертвите от двете страни и изказаха най-искрените си съболезнования на ранените и близките им.

Дипломатите правят всичко възможно, заедно с пакистанската страна, да ликвидират последствията от инцидента, съобщи "Радио Китай". 

Китайското посолство и консулство в Пакистан започнаха спешна работа възможно най-скоро, като поискаха от пакистанската страна да направи всичко възможно, за да помогне на ранените, да проведе задълбочено разследване на нападението и строго да накаже убиеца. В същото време те предприеха практически и ефективни мерки, за да гарантират безопасността на китайските граждани, институции и проекти в Пакистан.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback