Намушкаха и изгориха жив тийнейджър в Марсилия

15-годишното момче е било наето от затворник, за да сплаши конкурент

06.10.2024 | 16:14 Редактор:
Жестоко убийство във Франция.
Жестоко убийство във Франция.

В Южна Франция 15-годишно момче беше "наръгано 50 пъти" и изгорено живо по-рано тази седмица, в предполагаем епизод от гангстерската война по улиците на град Марсилия, съобщава "Al Jazeera". Говорейки пред репортери, прокурорът на Марсилия Никола Бесон заяви, че тийнейджърът е бил убит в сряда, описвайки случая като "безпрецедентна жестокост".

Марсилия, вторият по големина град във Франция, но и един от най-бедните, през последните години беше засегнат от насилие, свързано с наркотици, описано във френските медии като "наркоубийство". През последните години градът стана арена на война за контрол върху високодоходния пазар на наркотици между различни кланове.

Според Бесоне убитият тийнейджър е бил нает от 23-годишен затворник, за да сплаши конкурент, като подпали вратата му, като добави, че са му били обещани 2000 евро. Вестникът "L’Yonne Republicaine" идентифицира поръчителя като задържан в затвора Ай Луйне близо до Ай ен Прованс и член на групировката DZ Mafia.

Преди да извърши нападението обаче, въоръженият тийнейджър бил забелязан от членове на враждуваща банда, които след това го намушкали многократно с нож и го запалили, твърди прокурорът. След като първоначалният му замисъл се провалил след смъртта на тийнейджъра, същият затворник след това вербува втори непълнолетен, 14-годишен, за да извърши нападение за отмъщение и да убие член на съперничещата банда, като обещава да плати на момчето 50 000 евро.

След като получил заповед да изпълни мисията си, тийнейджърът и още един човек се качили на такси до мястото на отмъстителната атака. Съобщава се, че след това тийнейджърът помолил неназования 36-годишен шофьор да го изчака. Когато шофьорът отказал молбата му, бъдещият убиец на тийнейджър се разгневил и застрелял шофьора с револвер 357 Magnum, преди да избяга, според вестник "Le Monde".

С последните два случая броят на убийствата, свързани с наркотици в Марсилия, стана 17 тази година, предаде "Фокус". Общо 49 души са били убити при насилие, свързано с наркотици в Марсилия през 2023 г.

Снимка: архив, БГНЕС