fallback

Доналд Тръмп се върна на мястото на атентата срещу него, придружен от Илън Мъск

Кандидатът за президент говори зад бронирано стъкло

06.10.2024 | 13:50 Автор: Елеонора Танева

Все по-близо до американските избори за президент двамата кандидати - Камала Харис и Доналд Тръмп продължават с обиколките си в страната. Тръмп се завърна в щата Пенсилвания, където оцеля след опит за покушение през юли, когато беше прострелян в ухото. Този път Тръмп говори пред защитно стъкло. Видяха се и снайперисти по покривите на околните сгради, а часове преди това "Сикрет сървис" допускаха привържениците на Републиканската партия през металдетектори и след щателни проверки.

"Борихме се заедно. Изтърпяхме трудности заедно. Продължихме напред заедно. И точно тук, в Пенсилвания, проляхме кръв заедно. Да, трима души пострадаха. И след 31 дни в цялата страна ще победим заедно, ще гласуваме заедно. Ще спечелим най-важните избори в историята на нашата страна", заяви в речта си Тръмп.

На сцената излезе и милиардерът Илън Мъск. Основателят на Space X и Tesla е най-известният поддръжник на Тръмп в тази кампания. Той също изтъкна важността на вота на 5 ноември.

"Мисля, че тези избори са най-важните в живота ни. Това не са обикновени избори. Другата страна в тази кампания иска да ви отнеме свободата на изразяване, искат да ви отнемат правото да носите оръжие. Искат да ви отнемат правото да гласувате", каза Мъск.

А кандидатът на Демократическата партия Камала Харис посети щата Северна Каролина, който пострада сериозно от урагана "Хелийн" и обеща допълнителна федерална помощ за пострадалите от бурята. 

"Работата продължава! Това наистина е най-доброто, което можем да направим, за да обединим федералните щатски и местни ресурси, така че да подкрепим най-нуждаещите се, които отчаяно искат да бъдат видени и чути", заяви Харис.

До изборите за 47-ия президент на САЩ остава по-малко от месец. 

Вижте повече в репортажа на Петя Кертикова.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback