Най-малко 21 жертви след удар на Израел по джамия в централната част на Ивицата Газа

Джамията се използва от "Хамас", заявиха от израелските военновъздушни сили

06.10.2024 | 08:03 Редактор:
Очаква се броят на жертвите да се увеличи.
Очаква се броят на жертвите да се увеличи.

При израелски въздушен удар по джамията Шухада ал-Акса, близо до болницата Ал-Акса в Дейр ал-Бала в централната част на Ивицата Газа, са загинали най-малко 21 души и са ранени десетки хора. Очевидци заявиха пред медиите, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като джамията се използва за настаняване на разселени хора.

По-рано израелските военновъздушни сили потвърдиха, че джамията в Дейр ал-Бала е била цел, като заявиха, че тя се използва от "Хамас". Също така заявиха, че са нанесли удар по друг обект, "който преди това е бил използван като училище "Ибн Рушд“.

"Командно-контролните комплекси са били използвани от терористите на "Хамас" за планиране и провеждане на терористични операции срещу силите на ЦАХАЛ и държавата Израел“, се казва в изявление, публикувано в профила на ВВС в X, цитирано от БГНЕС.

Медията припомня, че преди нападението "са били предприети много стъпки за намаляване на вероятността да пострадат цивилни граждани, включително използването на прецизно оръжие, въздушно наблюдение и допълнителна разузнавателна информация“.

Снимка, архив: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 20 минути
За всяко място може да се твърди, че е база на " Хамас" по тази логика. Искат война хората. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kolio
преди 54 минути
и там ли е база на хамас *** Сигнализирай за неуместен коментар