Християн Мицкоски: Няма да попаднем в капана на българските политици

Имаме си интерес и цел и искаме да стъпим твърдо, заяви премиерът на РСМ

05.10.2024 | 16:02 Редактор:
Неведнъж съм казвал, че няма да бъдем наивници, заяви премиерът на РСМ.
Неведнъж съм казвал, че няма да бъдем наивници, заяви премиерът на РСМ.

Премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски отговори на съобщението на българското външно министерство, че европейската интеграция се основава на собствени заслуги и не се допуска посредничество между ЕС и страна-кандидат.

"Българските политици искат да вкарат темата за Македония в предизборната си кампания. Неведнъж съм казвал, че няма да бъдем наивници и няма да попаднем в подобни капани. Имаме си интерес и цел и искаме да стъпим твърдо", каза Мицкоски.

Той изрази позицията за готовност за разговори с България.

"Що се отнася до разговорите с източната ни съседка, ние сме готови, когато те искат и въз основа на каква платформа и план искат, да седнем да разговаряме и да намерим решение и да спазваме международните стандарти. Това, което беше предложено от председателя на ЕС Виктор Орбан, е в името на председателството на ЕС. Сега трябва да видим кой какви сигнали изпраща от България - едни изпращат едни, други изпращат други. В нашата страна сигналът е ясен - искаме истинско решение и не приемаме шантаж и ултиматуми“, каза министър-председателят по повод реконструкцията на граничния пункт с България "Деве баир", информира БГНЕС.

Снимка: БГНЕС