fallback

По-ниски тол такси в Гърция от 6 октомври

Поддържат се и специални ценови програми

04.10.2024 | 09:37 Автор: Беатрис Младжова

Компанията "New Attiki Odos Concession M.A.E." поема експлоатацията на Атики Одос (магистралата на област Атика) след подписването на Концесионния договор, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Това доведе до преструктуриране на цените на пътните такси. По-конкретно от неделя, 6 октомври 2024 г., цените на пътните такси се определят, както следва:

- 1,25 евро за мотори

- 2,50 евро за автомобили (категории 2, 3 и 4)

- 6,25 евро за малки и средни камиони (категория 5)

- 10,00 евро за големи камиони (категория 6)

В същия контекст и за да не се засегне гладкото движение на превозните средства и с оглед обслужването и адекватното информиране на абонатите, от 6 октомври новата концесионна компания "New Attiki Road Concession M.A.E." автоматично сключва всички договори с абонати на мястото на компаниите "Attiki Odos S.A." и "Attic Routes SA", поемайки всички съответни права и задължения от тези договори.

Поради това e-PASS устройствата (предавателите) и транзитните карти продължават да се използват нормално след 5 октомври, като се превеждат сумите, съответстващи на паричните наличности на предплатените абонаментни сметки.

Важат и специални ценови програми

Специално за октомври 2024 г. се поддържат следните програми:

Бонус програма: запазва се прогнозата за 15 безплатни карти през октомври. 

Приятелски и бизнес програми: цените за първите 30 пресичания са намалени до базовите нива на такса (вижте новите цени по-горе), със съществуващите цени за следващите 20 пресичания (31-ви до 50-и) и цените за повече от 50 пресичания (51-ви и по-високи) да се поддържат такива, каквито са днес, само за месец октомври.

Освен това устройствата e-PASS все още се използват в контекста на оперативната съвместимост на другите магистрали, докато транспондерите на други магистрали продължават да се използват нормално и на Attiki Odos. По технически причини потребителите на абонамент за e-PASS, които желаят, се умоляват да подновят балансите на своите абонаментни  до днес, 4 октомври 2024 г., за да се избегне натоварването на системата на следващия ден, по време на горния преход.

Остава в сила 4-цифреният номер за спешни повиквания 1024, на който шофьорите могат да се обаждат, както и безплатни услуги за пътна помощ за безопасно транспортиране на закъсало превозно средство извън магистралата. Относно обслужването на клиенти - телефон 210 6682222 остава в сила.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback