По-ниски тол такси в Гърция от 6 октомври

Поддържат се и специални ценови програми

04.10.2024 | 09:37 Редактор:
Остава в сила 4-цифреният номер за спешни повиквания 1024.
Остава в сила 4-цифреният номер за спешни повиквания 1024.

Компанията "New Attiki Odos Concession M.A.E." поема експлоатацията на Атики Одос (магистралата на област Атика) след подписването на Концесионния договор, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Това доведе до преструктуриране на цените на пътните такси. По-конкретно от неделя, 6 октомври 2024 г., цените на пътните такси се определят, както следва:

- 1,25 евро за мотори

- 2,50 евро за автомобили (категории 2, 3 и 4)

- 6,25 евро за малки и средни камиони (категория 5)

- 10,00 евро за големи камиони (категория 6)

В същия контекст и за да не се засегне гладкото движение на превозните средства и с оглед обслужването и адекватното информиране на абонатите, от 6 октомври новата концесионна компания "New Attiki Road Concession M.A.E." автоматично сключва всички договори с абонати на мястото на компаниите "Attiki Odos S.A." и "Attic Routes SA", поемайки всички съответни права и задължения от тези договори.

Поради това e-PASS устройствата (предавателите) и транзитните карти продължават да се използват нормално след 5 октомври, като се превеждат сумите, съответстващи на паричните наличности на предплатените абонаментни сметки.

Важат и специални ценови програми

Специално за октомври 2024 г. се поддържат следните програми:

Бонус програма: запазва се прогнозата за 15 безплатни карти през октомври. 

Приятелски и бизнес програми: цените за първите 30 пресичания са намалени до базовите нива на такса (вижте новите цени по-горе), със съществуващите цени за следващите 20 пресичания (31-ви до 50-и) и цените за повече от 50 пресичания (51-ви и по-високи) да се поддържат такива, каквито са днес, само за месец октомври.

Освен това устройствата e-PASS все още се използват в контекста на оперативната съвместимост на другите магистрали, докато транспондерите на други магистрали продължават да се използват нормално и на Attiki Odos. По технически причини потребителите на абонамент за e-PASS, които желаят, се умоляват да подновят балансите на своите абонаментни  до днес, 4 октомври 2024 г., за да се избегне натоварването на системата на следващия ден, по време на горния преход.

Остава в сила 4-цифреният номер за спешни повиквания 1024, на който шофьорите могат да се обаждат, както и безплатни услуги за пътна помощ за безопасно транспортиране на закъсало превозно средство извън магистралата. Относно обслужването на клиенти - телефон 210 6682222 остава в сила.

Снимка: БГНЕС