"Хизбула" е атакувала военна база в Северен Израел

Израелските отбранителни сили не са коментирали удара

03.10.2024 | 19:37 Редактор:
Израел регистрира над 120 изстреляни снаряда от ''Хизбула''.
Израел регистрира над 120 изстреляни снаряда от ''Хизбула''.

"Хизбула" заяви, че е извършила ракетна атака срещу военно-промишлената база "Сахнин", разположена в залива Акра в Северен Израел, съобщава Sky News, позовавайки се на информация от ливанската групировка. Израелските отбранителни сили не са коментирали атаката.

По-рано през деня Израелските отбранителни сили съобщиха, че са регистрирали над 120 снаряда, изстреляни от "Хизбула" към Израел през нощта.

От 1 октомври Израел провежда сухопътна операция срещу "Хизбула" в Южен Ливан и продължава въздушните удари над страната, като днес израелските отбранителни сили отправиха нов призив към жителите на Южен Бейрут временно да напуснат домовете си. В разпространеното от тях съобщение се посочва, че някои жилищни сгради са разположени близо до цели, свързани с ливанската групировка "Хизбула".

Основната цел на военната кампания в Израел е да се създадат условия за завръщането на 60 000 жители на северната част на страната, които бяха евакуирани заради обстрела от страна на ливанската групировка, информира "Фокус".

Снимка: БГНЕС