Израел се прицели в сърцето на Бейрут и разчита на Бог за победа

Тел Авив описва материалните щети от ракетната атака на Иран

03.10.2024 | 14:20 Редактор:

Ескалацията на напрежението в Близкия изток продължава. Израелски въздушни удари по база на "Хизбула" в центъра на ливанската столица Бейрут. Най-малко 15 бойци на групировката са убити. При сухопътните боеве В Южен Ливан има жертви и от двете страни. А Тел Авив описва материалните щети от ракетната атака на Иран.

Новите въздушни удари на израелската армия поразяват база на "Хизбула" в сърцето на Бейрут, която групировката е ползвала и за медицински център.

В южната част на страната продължават сухопътните сражения, при които има и загинали израелски войници.

Тел Авив се възстановява от ракетното нападение

"Съжалявам от дъното на сърцето си и изказвам съболезнования на семействата на нашите герои, които загинаха в Ливан. Ние сме по средата на тежка война срещу иранската ос на злото, която се стреми да ни унищожи. Това няма да стане - с помощта на Бога и заедно ще победим", заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Той е непреклонен - операцията по границата продължава, както и усилията за гарантирането на сигурността на Израел. А Тел Авив се възстановява от ракетното нападение в понеделник вечерта.

Въпреки че противоракетната защита успя да прехване голяма част от иранските ракети, материалните щети от обстрела са сериозни. Хората обаче са спокойни.

"Празнуваме новата година, спокойни сме", коментира д-р Ронен Декало.

В Израел са свикнали да живеят под заплаха и вярват способностите на държавата да се защитава.

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС