fallback

Над 1 млн. американци все още са без ток след урагана "Хелен"

Най-малко 162 вече са жертвите

02.10.2024 | 20:02 Автор: Беатрис Младжова

Ураганът "Хелен", вилнял в Съединените щати, остави над 1 млн. американци без ток в югоизточната част на страната, предаде ДПА.

Около 1,3 млн. души са още без електричество в региона, включително около 500 000 души само в щата Южна Каролина, сочат данни от уебсайта за проследяване на прекъсванията в електрозахранването по света PowerOutage.

Най-малко 162 са жертвите на урагана

Последните данни в американски медии навеждат на мисълта, че най-малко 162 души може да са загинали, откакто бурята достигна сушата в северозападната част на щата Флорида миналия четвъртък, предаде БТА.

Местните власти вземат различни мерки срещу катастрофалните щети, като вчера например губернаторът на Джорджия Брайън Кемп временно спря с указ акцизите върху бензина в щата, за да облекчи общностите, които са все още зависими от това гориво за захранване с електроенергия на домовете си.

Президентът Джо Байдън обяви днес, че ще изпрати още 1000 военнослужещи за участие в операциите за оказване на помощ в щата Северна Каролина, който беше частично опустошен от преминаването на урагана "Хелен", съобщи агенция Франс прес.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback