Бойци на "Хизбула" са влезли в пряк сблъсък с израелската пехота на границата с Ливан

Сблъсъците идват на фона на продължаващия обстрел в Бейрут

02.10.2024 | 09:59 Редактор:
Те са атакували израелски военни и отвъд границата.
Те са атакували израелски военни и отвъд границата.

Бойци на "Хизбула" са имали пряк сблъсък в израелски войници, опитващи да навлязат в Ливан. Те са атакували израелски военни и отвъд границата, предаде АФП.

Бойци на "Хизбула" са се конфронтирали с "израелските вражески пехотни сили, които се опитаха да проникнат в селището Адасе и влязоха в сблъсък с тях", се казва в становището на подкрепяната от Иран радикална групировка.

Отделно от това бойци на "Хизбула" са атакували с ракети и артилери израелските сили на три различни точки през границата. Сблъсъците идват на фона на продължаващия израелски обстрел срещу "терористични обекти" в ливанската столица Бейрут.

Израел заплаши днес с отговор, след като Иран изстреля близо 200 ракети срещу еврейската държава, а Техеран предупреди, че ще удари "цялата инфраструктура" в Израел, ако бъде атакуван, предаде БНР.

Израел обеща да накара Иран да си плати след вчерашната атака, при която почти всички ирански ракети бяха прехванати и се закани незабавно да "удари мощно Близкия изток".

Президентът на САЩ, които помогнаха в отразяването на иранската атака, Джо Байдън заяви, че Вашингтон подкрепя изцяло Израел и възнамерява да обсъди въпроса за отговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Снимка: БГНЕС