fallback

Китай премахва краткосрочните визи за няколко държави

Решението ще бъде в сила до 31 декември 2025 г.

30.09.2024 | 17:20 Автор: Беатрис Младжова

От 15 октомври гръцките граждани, пътуващи до Китай по работа или на почивка за краткосрочен престой, няма да имат нужда от визи, съобщи в. "Катимерини".

Премахването на визовите изисквания се отнася за граждани на Гърция, Португалия, Кипър и Словения и ще бъде в сила до 31 декември 2025 г., според китайската държавна телевизия СиДжиТиЕн (CGTN).

Китайският външен министър Ван И обяви решението по време на среща с гръцкия външен министър Йоргос Герапетритис в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

"Ние подкрепяме гръцкия туризъм", заяви Ван И, като подчерта, че Гърция "не се нуждае от реклама" като туристическа дестинация.

Ван И също така подчерта дългогодишните връзки между Гърция и Китай, отбелязвайки споделената им история като древни цивилизации. Герапетритис от своя страна изрази благодарност за китайските инвестиции, по-специално в пристанище Пирея, и покани китайския си колега да направи официално посещение в Гърция, предаде БТА.

Двете страни ще си сътрудничат в Съвета си сигурност на ООН, където Гърция ще бъде непостоянен член през 2025-2026 г., напомня изданието.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback