Лъв разкъса гледач в нигерийски зоопарк

Животното е умъртвено

30.09.2024 | 08:28 Редактор:
Мъжът е починал на място.
Мъжът е починал на място.

Лъв нахапа до смърт гледач на зоопарк в югозападната част на Нигерия, след като не е успял да заключи заграждението му, след като го е нахранил, съобщават от полицията.

Жертвата е 35-годишен мъж. Той е работил в парка за диви животни на президентската библиотека, собственост на бившия нигерийски президент Олусегун Обасанджо, в Абеокута, столицата на щата Огун.

"Лъвът е нанесъл сериозни смъртоносни наранявания на врата на мъжа", заяви говорителят на местната полиция Омолола Одутола, цитиран от БГНЕС.

Според изявление на президентската библиотека "Олусегун Обасанджо" гледачът на зоопарка е завел няколко гости да видят как се храни лъвът след края на работното време.

"Очевидно, чувствайки се комфортно с животното, пазачът на зоопарка е оставил предпазната врата отворена и е продължил да храни животното. Животното го е нахапало и той е починал на място. За да се предотвратят по-нататъшни осакатявания на тялото, животното беше незабавно умъртвено от персонала на парка", поясниха още от зоопарка.

Снимка: БГНЕС