САЩ: Насрала е терорист с американска кръв по ръцете, убийството е справедливост

Байдън потвърди подкрепата на Америка за правото на Израел да се защитава срещу терористичните групи

29.09.2024 | 07:13 Редактор:
Харис обяви твърдата си подкрепа за Израел.
Харис обяви твърдата си подкрепа за Израел.

Убийството на Хасан Насрала е справедливост за многобройните му жертви, сред които хиляди американци, израелци и ливански цивилни. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън, след като стана ясно, че лидерът на ливанската групировка "Хизбула" е бил убит при израелски удари по Бейрут, предаде АФП.

Байдън потвърди подкрепата на САЩ за "правото на Израел да се защитава срещу "Хизбула", "Хамас", хутите и всички други подкрепяни от Иран терористични групи".

"Наредиха на министъра на отбраната да засили още повече отбранителната позиция на американските военни сили в региона на Близкия изток, за да възпре агресията и да намали риска от по-широка регионална война", каза американският президент.

Байдън призова американците да напуснат Ливан

Изявлението му дойде в момент, когато Държавният департамент нареди на членовете на семействата на своите дипломати в Бейрут да напуснат. Същевременно дипломатическото ведомство разреши напускането на някои служители "поради нестабилната и непредсказуема ситуация със сигурността в Бейрут".

Държавният департамент призова американските граждани да напуснат "докато все още има търговски възможности", съобщава БГНЕС.

А вицепрезидентът на САЩ Камала Харис нарече Насрала "терорист с американска кръв по ръцете", предаде АФП.

"Винаги ще подкрепям правото на Израел да се защитава срещу Иран и подкрепяните от него терористични групировки като "Хизбула", "Хамас" и хутите", каза кандидатът на демократите за президентските избори през ноември.

Снимка: БГНЕС