Най-малко двама загинали и 76 ранени при израелските удари в Бейрут

"Хасан Насрала е добре", заяви източник, близък до "Хизбула"

27.09.2024 | 21:18 Редактор:

Министерство на здравеопазването в Ливан съобщи, че по предварителни данни двама души са загинали, а 76 са ранени при израелските въздушни удари в гъсто населените южни предградия на Бейрут, информира АФП. 

"При последователните израелски вражески удари по Харет Хрейк в южните предградия на Бейрут, по предварителни данни, са загинали двама души и са ранени 76, включително 15, за които се е наложила хоспитализация", се казва в изявление на министерството.

Израелските военни заявиха, че са нанесли "прецизен удар по централния щаб" на "Хизбула", а водещите израелски телевизионни мрежи съобщиха, че целта е бил лидерът на групировката Хасан Насрала. Мощната експлозия е изпочупила прозорци и е разтърсила къщи на около 30 км северно от Бейрут. Към мястото на взривовете има много линейки. 

"Хасан Насрала е добре", заяви източник, близък до "Хизбула".

Телевизия "Ал-Манар" на "Хизбула" заяви, че ударите са създали огромни кратери на няколко места.

От миналата седмица насам поредица от израелски удари бяха нанесени по южните предградия, като бяха насочени срещу висши командири на "Хизбула".

Ливанският министър-председател Наджиб Микати призова международната общност да спре Израел, "който води геноцидна война" срещу Ливан.

Официален представител на САЩ заяви, че Вашингтон не е получил никакво предварително предупреждение, преди Израел да започне тази операция.

Снимка: БГНЕС