fallback

Разузнаването на САЩ предупредило Доналд Тръмп, че Иран иска да го убие

Целта е да се посее хаос в САЩ, заявиха от щаба на кандидата за президент

25.09.2024 | 08:17 Автор: Вяра Димова

В изявление на предизборния щаб на Доналд Тръмп се казва, че американското разузнаване го е предупредило за "реални и конкретни" заплахи от страна на Иран за убийство.

"Президентът Тръмп беше информиран от Службата на директора на националното разузнаване относно реални и конкретни заплахи от страна на Иран да го убие в опит да дестабилизира и да посее хаос в Съединените щати", се казва в изявлението на директора по комуникациите на кампанията на Тръмп Стивън Чунг.

"Служителите на разузнаването установиха, че тези непрекъснати и координирани атаки са се засилили през последните няколко месеца, а служителите на правоприлагащите органи във всички агенции работят, за да гарантират, че Тръмп е защитен и че в изборите няма да има намеса", добави той, цитиран от БГНЕС.

Кампанията не даде подробности за твърденията, които идват в момент, когато международният натиск върху Иран да намали рязко нарастващото напрежение в Ливан, където Израел извършва бомбардировки срещу обекти, принадлежащи на ливанската групировка "Хизбула", която е подкрепяна от Техеран.

Иран отхвърли обвиненията, че се опитва да убие Тръмп по-рано това лято, малко след като стрелец откри огън на митинг в Пенсилвания, уби един човек и рани кандидата за президент.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback