fallback

Володимир Зеленски: В Плана за победа няма преговори с Русия

Украинският президент отново призова Запада за подкрепа

24.09.2024 | 13:59 Автор: Беатрис Младжова

Решителни действия на Съединените щати могат да ускорят края на войната на Русия в Украйна. Това заяви президентът Володимир Зеленски в интервю за американската ABC news. Той за пореден път призова Вашингтон и други партньори да подкрепят Киев.

Преговори с Русия не са заложени в така наречения План за победа на украинския президенти. Това заяви той пред Робин Робъртс в ексклузивно интервю.

"В него не става дума за преговори с Русия, не, той е мост към дипломатически начин, по който да спрем войната. Планът е за засилване на украинската армия и украинския народ. Само от позицията на силния ние можем да окажем натиск върху Путин да прекрати военните действия", коментира Зеленски.

Украинският напредък в Курска област

Той заяви още, че руският президент е уплашен от операцията на украинската армия в руската Курска област, защото хората виждат, че той не може да защити цялата територия на страната си. 

Междувременно украинският президент е информирал конгресмените за настоящата ситуация и перспективите за догодина. По думите му се открива реална възможност за засилване на сътрудничеството между Киев и Вашингтон. 

Володимир Зеленски е в Ню Йорк за участие в заседанията на Общото събрание на ООН, както и да представи своя "план за победа" на американските лидери.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback