Планът за победа на Украйна: Настъпление в Курск и усъвършенствани западни оръжия

Володимир Зеленски го представя на президента Джо Байдън в САЩ

23.09.2024 | 10:03 Редактор:
Зеленски бърза планът му да бъде одобрен.
Зеленски бърза планът му да бъде одобрен.

Продължаване на операцията в Курска област и получаване на усъвършенствани оръжия от Запада влизат в Плана за победа на Украйна, който Володимир Зеленски представя на президента Джо Байдън в САЩ.

Според The Times планът включва гаранции за сигурност на Украйна от западните страни, подобни на пакта за взаимна отбрана при присъединяване към НАТО и международна финансова помощ за украинската икономика.

Зеленски ще изнесе ред пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк и след това ще посети Вашингтон, за да представи Плана за победа, предназначен да принуди Русия да започне преговори с Украйна.

Зеленски ще поиска гаранции за сигурност, за да предотврати Украйна да бъде принудена да сключи неблагоприятно мирно споразумение от евентуална бъдеща администрация на Доналд Тръмп.

Украинският президент казва, че планът се нуждае от бърза подкрепа от Байдън и други западни лидери, така че Украйна да може да започне преговори преди края на годината от позиция на силната страна. 

Зеленски смята, че е на историческа мисия и призовава "да направим всичко днес, докато всички служители, които искат Украйна да спечели, са на официални позиции".

Освен на Байдън, президентът на Украйна ще представи своя план и на кандидатите за президент на САЩ –демократът Камала Харис и републиканецът Доналд Тръмп, припомня "Фокус".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 3 дни
Чл.5 за Украйна, без да е в НАТО. " Гениален " план за мир! Обзалагам се, че България ще е първият гарант за териториалната цялост на държава 404. Тъкмо ще проверим колко евроатлантическа е България и колко жертвоготовни евроатлантици ще се намерят да бранят родината си Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар