fallback

Какво предстои в Израел, за да бие Китай сериозна тревога?

Армията на Израел нанася по-обширни и по-прецизни удари срещу "Хизбула"

23.09.2024 | 09:21 Автор: Тодор Петров

Армията на Израел препоръча на ливанците да се отдалечат от целите на "Хизбула" и обеща да нанася по-обширни и по-прецизни удари срещу подкрепяната от Иран групировка, предаде АФП.

"Препоръчваме на цивилните от ливанските селища, разположени вътре и в близост до сгради и зони, използвани от "Хизбула" за военни цели, като тези, използвани за съхранение на оръжия, незабавно да се отдалечат от опасната зона за тяхната собствена безопасност. Цахал ще се ангажират с по-обширни и по-прецизни удари срещу терористични цели, които са широко застъпени в цял Ливан", заяви военният говорител контраадмирал Даниел Хагари.

Междувременно Китай призова своите граждани в Израел да напуснат възможно най-скоро, тъй като напрежението с "Хизбула" ескалира.

"В момента ситуацията по израелско-ливанската граница е изключително напрегната, с чести военни конфликти. Ситуацията в областта на сигурността в Израел остава тежка, сложна и непредсказуема", се казва в изявление на посолството на Китай в Израел.

Посолството призова китайските граждани в Израел да се върнат у дома или да се преместят в по-безопасни райони възможно най-скоро, предаде БГНЕС.

На 22 септември Израел и "Хизбула" заплашиха да засилят трансграничните си нападения въпреки международните призиви към двете страни да се оттеглят от ръба на тотална война.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback