Бенямин Нетаняху: Ако "Хизбула“ не са разбрали посланието ни, обещавам ви, че ще го разберат

Нанесохме удари, които подкрепяната от Иран ливанска групировка не е могла да си представи, каза премиерът на Израел

22.09.2024 | 15:23 Редактор:
''Хизбула'' с първи отговор на нападението с пейджъри.
''Хизбула'' с първи отговор на нападението с пейджъри.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел е нанесла удари на подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула“ през последни дни, каквито тя не е могла да си представи.

"Ако "Хизбула“ не са разбрали посланието, обещавам ви, че ще го разберат", е казал той, става ясно от изявление на кабинета му, цитирано от БТА.

В началото на седмицата стотици пейджъри и радиостанции на членове на ливанската организация бяха взривени, а по-късно при целенасочен израелски въздушен удар беше убит и високопоставен военен командир на "Хизбула“.

Междувременно проиранските въоръжени групи, които формират "Ислямската съпротива в Ирак“, поеха днес отговорност за атаките с дронове срещу Израел, който от своя страна обяви, че е прехванал "няколко подозрителни летящи обекта" от Ирак, предаде Франс прес.

Ливанското ислямистко движение "Хизбула“, което се ползва с подкрепата на иракски въоръжени групировки, обяви днес, че е "бомбардирало“ израелски военнопромишлени комплекси, като "първи отговор“ на експлозиите на стотици пейджъри и радиостанции на негови членове по-рано тази седмица, за които обвинява Израел.

Снимка: БГНЕС