Първата "бирена жертва" на Октоберфест е жена (+СНИМКИ)

Около 550 служители на службата за спешна помощ се грижат за здравето на посетителите

22.09.2024 | 12:48 Редактор:
Бирата се продава на литър.
Бирата се продава на литър.

Германия отново е бира - в Мюнхен откриха 189-ия бирен фестивал Октоберфест. Полицията в баварския град е създала зони, в които е забранено да се носят ножове. Те обхващат няколко мюнхенски гари. Забраната важи до 7-ми октомври, когато приключва и фестивалът.

Два часа и половина след началото на продажбата на бира на "Октоберфест", първата т. нар. "бирена жертва" се озова в медицинския пункт на събитието, предаде ДПА.

24-годишна посетителка от Съединените щати е била откарана на носилка, съобщи оперативният ръководител на службата за спешна помощ в Мюнхен.

Бирата на "Октоберфест" съдържа около 6% алкохол, което я прави по-силна от обикновената светла бира. Предлага се само на литър, а в топлото време и в привлекателните бирени шатри е лесно да се прекали с пиенето.

Около 550 служители на службата за спешна помощ, включително 55 лекари, са на разположение по време на събитието, за да гарантират здравето и безопасността на посетителите през 16-те дни на фестивала, информира БТА.

По време на миналогодишното издание на "Октоберфест" медиците са се погрижили за общо 8157 пациенти. Около една трета от тях са се нуждаели от лекарско внимание заради злоупотреба с алкохол.

Снимки: БГНЕС