САЩ одобриха продажбата на ракети "Джавелин" на България

Военното оръжие е на стойност 114 млн. долара

21.09.2024 | 12:00 Редактор:
Военното оръжие е на стойност 114 млн. долара.
Военното оръжие е на стойност 114 млн. долара.

Държавният департамент в САЩ е одобрил продажбата на ракети ''Джавелин" на българското правителство. Това става ясно от прессъобщение на Пентагона. Военното оръжие е на стойност 114 млн. долара. То представлява противотанкови ракетни комплекси.

Предложената продажба ще подкрепи целите на външната политика и националната сигурност на Америка, като помогне за подобряване на сигурността на България като съюзник от НАТО. Въоръжението е важно за политическата и икономическата стабилност в Европа, допълват от Министерството на отбраната на САЩ.

На национално ниво, според съобщението, ще се подобри дългосрочната отбранителна способност на страната ни да защитава своя суверенитет и териториална цялост, като изпълни и националните изисквания за отбрана.

Снимка: архив, БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
ЗАтвор за терористит
преди 5 дни
ЗАБРАНЯВА СЕ внос а на Оръжие вкл военна техника от САЩ.САЩ са окупирани от терористи /масови убиици 2019 начле с ДЖО БАЙДЕН.ПО тази *** схема вече са ограбени /ОТКРАДНАТИ над 3 000 000 000 $ от НАй ограбения народ в света БЪлгарския. Вижте терористи и диверсанти на власт в София след 1989 година..Експерти да арестуват виновните длъжностни лица ОТТРАДналАИ:1 300 000 000 $ за 8 самолетчета ф-16 на картинка !! вижте терористи на власт начелос БОРИСОВ БОЙКО /ГЕРБ/нарочно създадена г ... Сигнализирай за неуместен коментар