fallback

Доналд Тръмп: Ако Камала Харис спечели изборите, Израел ще изчезне до 2 години

Той изрази съжаление, че изостава във вота сред американските евреи

20.09.2024 | 22:40 Автор: Беатрис Младжова

Според кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп "американските гласоподаватели от еврейски произход ще бъдат частично виновни, ако той загуби изборите на 5 ноември" от кандидата Камала Харис, предаде Reuters.

По време на коментар пред Националната среща на върха на Израелско-американския съвет във Вашингтон Тръмп изрази съжаление, че изостава от Харис сред американските евреи.

"Ако Харис спечели изборите, Израел вероятно ще престане да съществува в рамките на две години, а евреите ще бъдат отчасти виновни за този резултат, тъй като са склонни да гласуват за демократите", твърди Тръмп.

"Ако не спечеля тези избори - и еврейският народ наистина ще има много общо с това, ако това се случи, защото ако 40 %, искам да кажа, 60 % от хората гласуват за врага - Израел, по мое мнение, ще престане да съществува до две години", коментира той пред тълпата, цитиран от "Фокус".

Тръмп се позова на социологическо проучване, което според него показва, че Харис избират 60% от американските евреи. Той също така се оплака, че е спечелил по-малко от 30% от гласовете сред американските евреи на изборите през 2016 г., които спечели, и на изборите през 2020 г., които загуби от президента демократ Джо Байдън.

Не е ясно на кое проучване се позовава кандидатът за президент, но според неотдавнашно проучване на Pew Research американските евреи предпочитат Харис пред Тръмп - 65% срещу 34%, допълва британската агенция.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback