Румен Радев заминава за САЩ и ще участва на прием, даван от Джо Байдън

Българският президент ще представлява България на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН

20.09.2024 | 18:10 Редактор:
На 26 септември президентът Радев ще се срещне с представители на водещи американски компании.
На 26 септември президентът Радев ще се срещне с представители на водещи американски компании.

От 24 до 26 септември държавният глава Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ. Президентът ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в рамките на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Румен Радев ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения.”

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Президентът ще се срещне с представители на водещи американски компании

На 25 септември държавният глава Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН (около 17.15 часа българско време).

Президентът Радев ще участва в отбелязването на 20-ата годишнина от Истанбулската инициатива на сътрудничество - партньорски формат на високо равнище между НАТО и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, договорен през 2004 г. на Срещата на върха на НАТО в Истанбул. По-късно през деня ще се състои прием, даван от президента на САЩ Джо Байдън и неговата съпруга д-р Джил Байдън в чест на държавните и правителствени ръководители и техните съпруги по случай 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

На 26 септември президентът Радев ще се срещне с представители на водещи американски компании, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация.

По време на работната си визита в Ню Йорк президентът Румен Радев ще проведе срещи с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, както и с държавни и правителствени ръководители и представители на правителствата на различни държави и на международни организации.

В делегацията, водена от българския президент, са служебният министър на външните работи Иван Кондов и служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. В рамките на посещението си в САЩ Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
Иска да постигне " синергия с дневния ред на САЩ", както се изради самият той на един форум. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Бонго Бонго
преди 6 дни
Ха ха ха Ще им покаже Коремното с лицева опора във въздуха и си епилирва гърдите докато се върти. Може и да боядисва....няма да кажа как....Ха ха ха Сигнализирай за неуместен коментар