Рамзан Кадиров прати Cybertruck с картечници в Украйна, но се оплака от Мъск

Лидерът на Чечня покани собственика на Tesla в Грозни

20.09.2024 | 17:55 Редактор:
Неговият личен Cybertruck бил дезактивиран дистанционно.
Неговият личен Cybertruck бил дезактивиран дистанционно.

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров обяви, че е дарил два киберкамиона Tesla на руските войски на фронтовата линия в Украйна. Постът му беше придружен от видео, показващо два Cybertrucks, всеки оборудван с монтирана картечница на покрива си, обслужван от двама войници, които карат извън пътя, преди единият от тях да свали дрон.

"Няма да намерите по-добра реклама за Cybertruck. Определено знаем как да ги използваме", написа Кадиров в публикацията си, придружаваща видеото.

В четвъртък Кадиров разкри, че неговият личен Cybertruck, за който твърди, че е бил подарък от изпълнителния директор на Tesla Илън Мъск през август, е бил дезактивиран дистанционно.

"Прекъсна го с дистанционно"

"Мъск се държи лошо. Първо ви прави скъпи подаръци от сърце, а след това ги прекъсва дистанционно", допълни Кадиров в Telegram, цитиран от "Труд".

През август Кадиров публикува видео как шофира Tesla Cybertruck с картечница, монтирана на покрива около комплекса му в чеченската столица Грозни, като хвали колата и благодари на Мъск, че му я е подарил. Кадиров покани Мъск в Грозни, където каза, че ще бъде добре дошъл "като най-скъп гост".

Въпреки че Мъск отговори на критиките за очевидния му жест, като каза: "Вие наистина ли сте толкова изостанали, че си мислите, че съм дарил Cybertruck на руски генерал?“, потребителите на X впоследствие поискаха да знаят защо той не е деактивирал Tesla на Кадиров, на което Кадиров отговори се включи, като умолява Мъск да не обръща внимание на „непросветените хора и корумпираните медии".

Снимка: БГНЕС