От Джулия Робъртс до Мерил Стрийп: Световни звезди подкрепиха Камала Харис

"Не мисля, че американците биха допуснали отново Тръмп да стане президент", заяви кандидатът за Белия дом

20.09.2024 | 14:07 Редактор:

Още звезди придадоха блясък на кампанията за Белия дом на кандидата на демократите Камала Харис. Както и на предизборни събития миналия месец главно действащо лице отново беше известната водеща Опра Уинфри, която събра посланията на популярни личности. Във видеовръзка с Харис се включиха световноизвестни музиканти и актьори.

Брайън Кренстън, Крис Рок, Бен Стилър, Трейси Елис Рос, Джулия Робъртс и Мерил Стрийп - всички те обясниха защо предпочитат Камала Харис пред Доналд Тръмп.

"Налага ми се много да пътувам по света. И искам хората да ми казват: "О, ти си американка, а не "Оу, американка". Иска ми се да се завърнем към духа на обединението в това, в което вярваме, че трябва да бъде нашето глобално представителство пред света", каза актрисата Джулия Робъртс.

"Американците вярват в честните избори"

"Искам да ви попитам... Не мога да повярвам, че имам тази възможност... Всъщност вярваме, че ще спечелите. Но какво би станало, ако спечелите изборите, а Тръмп откаже да признае победата ви? Знаем, че това е възможно да се случи. Все се питам - ще се повторят ли събитията от 6 януари? Защото имам усещането, че ако не направи това, ще поведе тежки съдебни битки", коментира актрисата Мерил Стрийп.

"Едно от нещата, които разбрах в хода на кампанията, е, че все повече американци, които са гласували за Тръмп, са си казали, че с щурма на Капитолия е прекрачил всички граници. Това, че действащ президент от комфорта на Овалния кабинет прикани разгневена тълпа да атакува Капитолия, пострадаха 140 полицаи, а някои загубиха и живота си. Американците вярват в честните и свободни избори и не мисля, че биха допуснали той отново да стане президент", заяви кандидатът за президент на САЩ Камала Харис.

Организаторите определиха събитието като "виртуален митинг", предаван на живо от Мичиган - ключов щат в предизборната надпревара.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Величко
преди 6 дни
Оффф .... , някакви овце подкрепили някаква овца ! Голяма новина ! Сигнализирай за неуместен коментар