Володимир Зеленски чака 160 млн. евро от Европа и "да" от САЩ за удар по Русия

Урсула фон дер Лайен e на осмото си посещение в Украйна

20.09.2024 | 13:31 Редактор:
Зеленски иска да удари Русия с оръжия с далечен обсег.
Зеленски иска да удари Русия с оръжия с далечен обсег.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен e на осмото си посещение в Украйна от началото на руската агресия. 

На срещата ѝ с президента Володимир Зеленски се очаква да бъде обявена нова финансова помощ за Киев. Брюксел предвижда допълнителен пакет на стойност около 160 млн. евро. 

Зеленски ще замине следващата седмица за Вашингтон и ще пита да убеди съюзниците си да дадат разрешение украинската армия да използва западни оръжия с далечен обсег срещу Русия. 

Визитата на Фон дер Лайен идва в момент на неспирни въздушни удари срещу енергийния сектор на Украйна. Руските сили удариха Дом за възрастни хора в североизточния град Суми. Загинал е един човек, 13 са ранени. По време на атаката в дома са се намирали повече от 200 души.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
Вече, вие медиите, открито признавате, че ЕС е съюзник на Украйна, т.е воюва с Русия,а?160 млн " помощ" за Украйна не е ли всъщност източване на средства на членовете на ЕС от брюкселската и украинската корумпирани администрации? Сигнализирай за неуместен коментар