Обама към републиканците: Незастрашавайте националната сигурност

Американският президент за бюджета на САЩ

03.02.2015 | 15:02 Редактор: Георги Стоянов
Обама към републиканците: Незастрашавайте националната сигурност

Знам, че има републиканци, които не са съгласни с моя подход. И аз съм казвал това и преди.

Ако те имат други идеи, за това как може да гарантираме сигурността на Америка и да гарантираме растежа на икономиката, докато помагаме на семействата от средната класа да получат някакво усещане за икономическа сигурност, аз ще приветствам техните идеи.

Техните сметки обаче трябва да излизат. И това, което не може да си позволим, е да си играем на политика с икономическата сигурност на хората или с нашата национална сигурност.

Вие по-добре от всички останали знаете, какъв е залогът. Работата, която вършим виси на косъм.

Само след няколко седмици финансирането за нашата вътрешна сигурност ще бъде изчерпано.

Това не е по вина на този департамент, а защото републиканците в Конгреса финансираха цялата дейността на правителството до септември с изключение на този департамент.

И сега те заплашват департамента за вътрешна сигурност да остане без финансиране заради тяхната опозиция срещу моите усилия да направя имиграционната ни политика по рационална, по честна и по-сигурна.

Нека бъдем честни. Мисля, че можем да имаме прагматичен дебат за имиграцията. Уверен съм, че това, което правим е правилно и законно.

Разбирам, че те могат да имат някои забележки по тази тема, въпреки че искам да отбележа, че голям процент от републиканците са съгласни, че е необходима цялостна имиграционна реформа.

И ние сме готови да действаме в Сената и трябва да направи същото в Конгреса. Ако те не са съгласни с мен, ОК, така работи нашата демокрация.

Може би сте забелязали, че те обикновено не са съгласни с мен. Но, не застрашавайте националната ни сигурност заради тези различия.