Володимир Зеленски: 40 000 руски войници са пренасочени към Курското направление

Активните ни действия продължават, категоричен е президентът на Украйна

19.09.2024 | 22:28 Редактор:
В традиционното си вечерно обръщение Зеленски коментира и атаката над град Суми.
В традиционното си вечерно обръщение Зеленски коментира и атаката над град Суми.

По думите на украинския президент Володимир Зеленски около 40 000 руски войници вече са пренасочени от територията на Украйна към Курското направление. Въоръжените сили на Украйна участват активно и обменният фонд се попълва, съобщи РБК-Украйна, като се позова на вечерното обръщение на президента на Украйна.

"Операцията в Курска област е отделна операция. Вече успяхме да пренасочим около 40 000 руски войници към този район. Активните ни действия продължават. Има и попълване на обменния фонд за нас, за Украйна", посочи Зеленски.

Според него това са важни елементи, които влияят на цялостната ситуация във войната. В традиционното си вечерно обръщение Зеленски коментира и атаката над град Суми, като заяви, че "в града се провеждат спасителни операции след удар от руска бомба".

"Тя е попаднала в дом за възрастни хора. Според актуалната информация в сградата е имало близо 300 души - над 200 пациенти и 60 души персонал. Продължава евакуацията на хората и се проверява дали някой е останал затрупан под развалините. Има съобщения за пострадали, като поне един човек е загинал. Моите съболезнования. Русия не може да не е знаела, че този дом за възрастни хора не е военна база, не е военна цел", добави украинският президент, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
" Руските ***" убивали невинни хора...А украинските "невинни миролюбиви граждани" колко невинни избиха от 2014 насам? А американските и европейските борци за " демокрация" колко невинни убиха - в Ирак само 500 000 деца и още толкова цивилни? Те " ***" ли са , или са от " цивилизования свят"? Кой е евроатлантическият критерий за " свинщина" - дали обслужваш САЩ и ЕС или не? Всички, отказващи да се подчиняват на САЩ и да ги величаят , са " ***" и " нецивилизовани"?А лакеите им? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Цинизъм
преди 6 дни
Нахлуване на НАТО- ски редови войници в Курск било " украинска операция". По тази логика и руското нападение в Украйна е операция, а не " военна агресия", както традиционно пропагандирате в други статии. А избиването на хиляди рускоговорящи в " Украйна" как се дефинира според " независимите" " български" медии- защита на славната украинска нация от чуждите елементи ( етническо прочистване),а? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 седмица
Руските свввине пак убиват невинни хора. Сигнализирай за неуместен коментар