Камала Харис призова за прекратяване на войната в Ивицата Газа

Настоява за решение с две държави и за стабилност в Близкия изток

18.09.2024 | 07:55 Редактор:
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис призова за прекратяване на войната между Израел и Газа.
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис призова за прекратяване на войната между Израел и Газа.

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис призова за прекратяване на войната между Израел и Газа. Тя заяви, че Израел не трябва да окупира отново палестинския анклав, след като близо едногодишният конфликт приключи.

В речта си във Филаделфия пред Националната асоциация на чернокожите журналисти тя призова за прекратяване на огъня между Израел и палестинските бойци на "Хамас", за решение с две държави и за стабилност в Близкия изток по начин, който не укрепва позициите на Иран, предаде БГНЕС.

"Много ясно заявихме, че сделката трябва да бъде сключена в интерес на всички в региона", каза вицепрезидентът на САЩ в отговор на въпроси, зададени от трима журналисти.

Най-малко 41 252 души са били убити, а 95 497 са ранени при израелската офанзива в управляваната от "Хамас" в Ивица Газа от 7 октомври насам, съобщи здравното министерство на Газа.

Снимка: БГНЕС